Özcan Bakımevi ve huzurevi



Özcan Bakımevi ve huzurevi, Ülke genelinde ihtiyaç duyulan huzurevi sayısı şuan bulunan huzurevlerine göre daha fazladır. Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere huzurevi ve yaşlı bakım evine ihtiyaç duyan yaşlı sayısı her geçen gün artmaktadır. Özcan Bakımevi ve huzurevi‘de toplumun gereksinim duyduğu huzurevi ihtiyacını karşılamaktadır.

Bina dört katlı olup 3. Ve 4. katlar ev havasında döşenmiştir. Katlarda yedi oda, bir dinlenme salonu ve iki banyo bulunmaktadır. İkinci kat geriatrik  ve yoğun bakım hizmetleri için ayrılmıştır. Yoğun bakım ünitesinde 24 saat sağlık personeli ve hastabakıcı bulunmaktadır.  Ayrıca tam gün görev yapan Pratisyen hekim vardır. Bu kattaki  ıslak zeminler seramik, odalar parke ile kaplıdır. Merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılan binanın 24 saat kullanıma açık asansörü vardır. Binanın iki yanında ihtiyacı karşılayacak büyüklükte bahçe bulunmaktadır.

Bahçe bütün yaz oturulabilecek şekilde düzenlenmiş olup tamamen çam ve meyve ağaçları ile kaplıdır. Kuruluşa genel ulaşım araçları olan Seyran-Ulus dolmuşları ve Bağcılar (317-318) nolu otobüsleri ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Bina içten ve dıştan 24 saat güvenlik kameraları ile izlenmektedir.

PERSONEL:

Kuruluşda nörolog, dahiliye uzmanı, pratisyen hekim ve uzman fizyoterapist çalışmaktadır.   Nöbetçi amirler (sağlık personelidir) ve hemşireler gece-gündüz yirmi dört saat nöbet tutmaktadır. Her katta hastabakıcılar ve kat görevlileri çalışmaktadır. Dış kapıda, tüm kuruluşun ve yaşlıların güvenliğinden sorumlu güvenlik görevlisi görev yapmaktadır.

Lojmanda kalan sağlık personeli her an göreve çağrılabilir.

Yaşlı bakımevinde verilen hizmetlerden bazıları ise şunlardır;

Beslenme: Kuruluşumuzda sabah kahvaltısı, kuşluk, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı, akşam yemeği ve gece ara öğünü verilmektedir. Her öğünde en az üç çeşit yiyecek hazırlanmaktadır.

Yaşlıların yemek ve kahvaltıları Doktorlarımızın ve hemşirelerimizin kontrolünde kuruluşumuz aşçısı tarafından mutfağımızda hazırlanmaktadır. Yemeklerde yaşlıların sağlık durumları dikkate alınarak çok az kırmızı et kullanılmakta, beyaz ete ağırlık verilmektedir. Yemekler az tuzlu ve bitkisel yağ (zeytinyağı-mısırözü yağı) kullanılarak imal edilmekte, sağlık durumları uygun olanlar isterlerse tuz ve baharat kullanabilmektedir.

Her katta ev şeklinde düzenlenen koltuk, yemek masası, televizyon ve şömine bulunan dinlenme salonlarımızda yaşlılarımız arkadaşları ile yemek yiyebilmekte ve günlük faaliyetlerini burada yapmaktadırlar. Yürüteç (walker) veya hasta arabası kullananlar bu gereçler yardımıyla, destekle yürüyenler ise görevlilerin yardımı ile salona giderek yemeklerini yiyebilmekte ve istedikleri yemekten istedikleri kadar alabilmektedirler. Yatağa bağımlı olanlarla, salonda yemek yemek istemeyenlerin servisleri odalarına yapılmaktadır. Yemek yiyemeyecek durumda olan yaşlılara yemekleri görevlilerimiz tarafından yedirilmektedir.

Doktor tarafından özel diyet verilen yaşlıların diyeti aynen uygulanmaktadır.

“Can Boğazdan Gelir” atasözüne uygun olarak her yaşlının yemeklerini muntazaman yemeleri sağlanmakta, benim canım istemiyor v.s.tarzında itirazlarına sıcak bakılmamakta, adeta yemeğe zorlanmaktadırlar. Mümkün olduğunca öğünlerde yemek yemeleri sağlanmakta öğün atlatmalarına meydan verilmemektedir.

Bakım Hizmetleri: Tek, İki, Üç kişilik odalarda yaşayan yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçları bakıcılarımız ve hemşirelerimiz tarafından karşılanmaktadır. Odalarının ve diğer ortak kullanım alanlarının temizliği ve düzeni kat görevlilerimiz tarafından yapılmaktadır. Beslenmelerini ve tuvalet ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayamayanlar la, yatağa bağımlı olanların bu hizmetlerini görevlilerimiz yapmaktadır. El, yüz bakımları, tırnak kesimleri, makyajları, erkeklerin sakal tıraşları, özel vücut temizlikleri, giyinme ve soyunma konularında da görevlilerimiz yardımcı olmaktadır. Günlük yaşamın her aşamasında yaşlılara yardımcı olunmakta, haftada en az bir defa görevlilerce banyoları yaptırılmakta; çamaşırları yıkanıp ütülenerek yaşlıların hizmetine verilmektedir. İsteyenlerin çamaşırları kendine ait programlarda “özel” olarak yıkanmaktadır.

Rehabilitasyon Hizmetleri: Kuruluşumuzun rehabilitasyon birimi olarak bir salon dizayn edilmiştir. Çeşitli araç ve gerecin bulunduğu bu salondan isteyen ve sağlık durumu uygun olan yaşlılar günün her saatinde yararlanabilmektedir. Doktor tarafından verilen bazı egzersizleri hemşirelerimizden yardım alarak yapma olanakları bulunmaktadır. Ayrıca kuruluşumuzda çalışan uzman fizyoterapist haftada 2 tam gün yoğun terapi programı uygulamaktadır.

Yürüme zorluğu çeken, hareket kısıtlılığı bulunan, el ve ayaklarında çeşitli harekete ilişkin zorlukları bulunan yaşlılarımıza gerekli egzersizler ve terapiler yaptırılmaktadır.

Sağlık Hizmetleri : Kuruluşumuz genel yaşlı bakımı, ağırlıkla Alzheimer hastalığı olan yaşlıların bakımı konusunda uzmanlaşmış bir kurum olup tüm hasta yaşlıların bakımı yapılmaktadır. Diğer taraftan her yaşlının geçmişten gelen bir hastalığı veya yaşlılıktan kaynaklanan bir takım sağlık sorunları bulunduğu bir gerçektir. Bu nedenle kuruluşumuzda görev yapan doktorlarımız ve hemşirelerimiz sağlık sorunlarının çözümlerinde, devam etmekte olan tedavileri ve ilaç kullanımlarını titizlikle sürdürmektedir. Günlük rutin vizitleri ile diğer sağlık kontrolleri de yapılmaktadır. Sağlık durumlarının ani olarak bozulması durumunda ilk müdahale yapılarak yakınlarına haber verilmektedir. Yaşlı yakınları hastalarını kendi olanakları ile bir sağlık kuruluşuna nakletmeyi tercih edebilecekleri gibi bu hizmetlerin kuruluş tarafından yapılmasını da isteyebilirler. Yaşlının ambulans ve sağlık personeli refakatinde götürülmesi ve hatta yaşlının yanında bir hemşire veya refakatçi bırakılması da mümkündür.

Acil durumlarda veya gerektiğinde ve yaşlıların (yakınlarının) istemeleri halinde her branştan kuruluşumuzun konsültan hekimlerini çağırma olanağı bulunmaktadır.

 Ayrıca aşağıdaki ek hizmetlerde kuruluşumuzca yapılmaktadır:

Varsa zaman zaman hastanelerde periyodik sağlık kontrolleri,

Epikriz raporlarının aldırılması,

Diyalize ve kemoterapiye gidenlere gerekli servis ve refakatçi hizmetleri,

Vesayet altına alınması gerekli olanların vesayet raporlarının aldırılması,

Vesayet kararı alınması işlemlerinde hukuki yardım ve danışmanlık hizmetleri.

Geriatrik ve Yoğun Bakım Hizmetleri: Bakımevinde bakılmakta iken sağlık durumları bozulanlar veya bakımevine hastanelerden doğrudan gelen yaşlıların bakım hizmetlerinin yapıldığı yer yoğun bakım bölümüdür.Sağlıkları itibariyle sürekli olarak bir takım sağlık araç ve gereçleri ile yaşamak zorunda olanlarla, felçliler, solunum güçlüğü çekenler, gastrostomisi ve trakeostomisi olanlar ve benzeri durumdakilerin bakıldıkları yerdir. Burada çeşitli tıbbi araç ve gereçler bulunmakta ve sağlık durumları doktorlarımız tarafından her zaman (24 saat)internet aracılığı ve İ.P. numarası ile her yerden izlenebilmekte ve müdahale için gerekli orderlar verilmektedir.Burada kalan yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçları (banyoları dahil ) giderilmektedir. Karyolaların üzerinde havalı yataklar bulunmakta, yatak yaraları olanlar varsa bunların yaraları da yara bakım araçları ile tedavi edilmektedir.

Kuruluşumuzun yoğun bakım ve geriatrik hizmet bölümünde yeterli güçte JENARATÖR bulunmakta, ani elektrik kesilmelerinde yaşlılarımızın sağlık ve yaşamları güvence altına alınmıştır.

Bu bölümde bakım hizmetlerinin yanında yoğun olarak sağlık hizmeti de verilmektedir. Yoğun bakım hizmetine ihtiyacı kalmayanlar bakımevindeki kendi yataklarına dönerler. İkinci katta yer alan yoğun bakım ünitemizde; aspirasyon cihazı, ventilatör, oksijen konsatrasyonunu sağlayacak malzemeler, oksijen tüpleri, EKG cihazı ve benzeri tıbbi araçlar bulunmaktadır. Yaşlının kullanabileceği gastrostomi ile beslenme cihazlarıda mevcuttur.

 Yoğun bakımda; bilinç kaybı olan, gastrostomisi olan, trakeostomisi olan, oral olarak beslenemeyen, dializ ve KOAH hastalarına, geçiçi onkoloji tedavisi alan yaşlılara hizmet vermekteyiz. Ayrıca ameliyat sonu özel bakım hizmetlerini de vermekteyiz.

 Hukuki Hizmetler: Kuruluşumuzda kalmakta olan ve sağlık durumları itibariyle kendi işlerini göremeyecek ve haklarını kullanamayacak durumda olan yaşlılarımız için “Vesayet altına alma” işlemleri, gerekli vesayet davaları yaşlı yakınlarının isteği üzerine açılmakta, davalar takip edilerek vesayet kararı alınmaktadır.

Mahkemelerce istenen “adli sağlık raporu” kuruluşumuz aracılığı ile bu işle görevli hastanelerden alınarak davaların süratle sonuçlandırılmasına gayret edilmektedir.

Özcan Bakımevi ve huzurevi adres ve telefonu

adres:  Vedat Dalokay Cad. Ulubey Sok. No:14 Gaziosmanpaşa-ANKARA

(0 312 ) 445 00 01 – 446 71 77- 447 81 16

info@ozcanbakimevi.com