Unutmayı azaltmak için kahkaha atın



Unutmayı azaltmak için neler yapılabilir ? Herşeyi unutuyormusunuz? Unutmaktan bıktınız mı? o zaman kahkaha atarak gülün. Kahkaha atmak unutmayı azaltıyor. Yapılan bir araştırmaya göre kahkaha atmak unutmayı azalttığının sonucuna varıldı.

Stres hormonu kortizolünün beyne ve sağlığa verdiği zararların her geçen gün yenileri tespit ediliyor. Stres hormunun  beyne verdiği zararların en aza nasıl indirilebilineceği üzerine araştırma yapan bilim adamları yeni bulguları keşfediyor. Loma Linda Üniversitesi tarafından yapılan araştırma gülmenin, stres hormonu kortizolün beyin üzerindeki zararlı etkisini azaltabileceğini, böylece hafıza kaybının önüne geçebileceğini ortaya çıkardı.

Unutmayı azaltmak için bol bol kahkaha atın

Fazla stresin sağlığı olumsuz etkilediği bilinen bir gerçek. Medical News Today’de yayınlanan bir çalışma stresin alerjileri daha da kötüleştirebileceğini söylüyor. Diğer çalışmalar ise stresin beyni mental hastalıklara karşı duyarlı yaptığını gösteriyor. Geçmiş araştırmalar stresin ileri yaştaki kişilerde hafızayı kötüleştirdiği ve öğrenmeyi zorlaştırdığını ortaya koymuştu. Nedeni ise, stresin beyin hücrelerine zarar veren kortizol üretimini artırması. Araştırmacılar, kahkahanın stresi azalttığı bilindiğinden bu yana mizahın kortizolü azaltabileceğini kanıtlamak istiyordu.

Unutma ! Unutmayı azaltmak için bol bol gülün

Bu amaçla, diyabeti olan ileri yaştakiler ve sağlıklı olan ileri yaştakilerden oluşan iki gruba, görsel tanımlamayı, öğrenme yeteneğini ve hafızayı ölçen teste girmeden önce 20 dakika komik video seyrettirildi. İleri yaştaki üçüncü grup ise bu teste videoları izlemeden girdi. Testten önce komik video seyredenlerde kortizol seviyesinin, seyretmeyenlere göre daha düşük olduğu bulundu. Diyabeti olan grupta kortizol seviyesi azaldı ve hafızada ilerleme gerçekleşti.” Testten önce komik video seyredenlerde kortizol seviyesinin, seyretmeyenlere göre daha düşük olduğu bulundu. Diyabeti olan grupta kortizol seviyesi azaldı ve hafızada ilerleme gerçekleşti.”

Candy Crush, Tetris, Mobil Oyunlar Demansı Algılamaya Yardımcı Olabilir