İstanbul özel huzurevi fiyatları 2017



İstanbul özel huzurevi fiyatları 2017

İstanbul ilindeki özel huzurevi ve yaşlı bakımevi fiyatları belli oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yayınladığı Özel Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezleri Yönetmeliği’ne göre kurulan bir komisyon tarafından tespit edilen fiyatlar 2017 yılı için belirlendi.

Huzurevi fiyat tespit komisyonu valinin başkanlığında İl Müdürü, Büyükşehir Belediyesi, Defterdarlık, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ve ilde bulunan huzurevi temsilcilerinin katılımı ile belirleniyor.

Komisyon her sene fiyatları geçinme endeksi ile toptan eşya fiyat endekslerindeki artış oranları esas olmak üzere, sosyo-ekonomik koşullar, personel, beslenme, kira, ısıtma, onarım, diğer cari giderler ve amortismanlar dikkate alarak özel huzurevi fiyatlarını belirliyor.

İstanbul’da bulunan özel huzurevlerinin fiyatları adı geçen komisyon tarafından belirlendi. Komisyonun aldığı karar gereği özel huzurevi fiyatları taban fiyat olarak 797,4TL + KDV olarak belirlenirken tavan fiyatlar ise 4252,2TL + KDV olarak belirlendi. Huzurevi ve yaşlı bakımevi fiyatlarına %8 oranında KDV eklenmektedir.

Özel huzurevi fiyatlarının belirlenmesinde huzurevinde kalan bireyin durumu başta olmak üzere odanın tek kişilik mi çok kişilik mi olduğuna göre farklılık göstermektedir. Kurum içerisinde hem huzurevi hem de yaşlı bakımevi var ise her iki bölüm içinde farklı fiyat uygulaması yapılmaktadır.

istanbul huzurevi fiyatları

İstanbul’daki özel huzurevi ve yaşlı bakımevi taban fiyatları: 797,4TL + KDV olarak belirlenmiştir.

İstanbul’daki özel huzurevi ve yaşlı bakımevi taban fiyatları: 4252,2TL + KDV olarak belirlenmiştir.

Devlet huzurevi fiyatları 2016

Özel huzurevi fiyatları 2016

Devlet huzurevleri

Emekli sandığı huzurevi fiyatları

Maltepe huzurevi fiyatları

İstanbul özel huzurevleri

Hasta bakım evleri fiyatları

Devlet huzurevi fiyatları 2017

yaşlı bakımevi fiyatları