Alzheimer Hastalığından Korunma



Alzheimer Hastalığından Korunma

Doğru yaşamla bunun mümkün olduğuna dikkat çeken uzmanlar 17 adımda Alzehimera yakalanmamak için hayat tarzında yapabileceğiniz değişiklikleri sıraladılar. Alzheimer Hastalığından Korunma için neler yapılması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar her hastalık gibi Alzheimer’inde önleyici tedavisinin bulunduğunun üzerinde duruyorlar. Çağın bir diğer hastalığı Alzheimer’a hiç yakalanmadan hayatı sürdürmek mümkün mü?

Alzheimer’dan kaçış yolları var mı?

Unutkanlık – Alzheimer Hastalığından Korunma Yolları

Alzheimerdan korunma Mümkün mü?

Yukarıdaki soruların cevaplarını yazımızda bulacaksınız.

 

Unutkanlık Alzheimer Hastalığından Korunma Yolları

Sigaraya veda: (tütün ürünleri) kullanmayın.

Organik gıda ile beslenin: Çevre kirliliğinden etkilenmiş ve yapay katkılı gıdalar yerine, doğal ve mümkünse organik gıdayla beslenin.

Mevsimin sebzelerini tüketin: Mevsiminde taze meyve sebze, zeytinyağı, kuruyemiş tüketimine ağırlık verin, daha az miktarda tam tahıl ürünleri tüketin.

Şekere dikkat: Saf şeker yerine bölgenizde üretilen bal tercih edin.

Katkılı yiyeceklerden uzak durun: Katkılı, işlenmiş et ürünleri (salam, sosis, sucuk vb) yerine, serbest otlayan (yeşillik yiyen) hayvan yağı, eti, tavuk, açık deniz balığı tüketin.

Yemekleri düşük ısıda pişirin: Yüksek ısıda, is ve duman altında pişirme ve kızartma yerine, daha düşük ısıda buğulama, haşlama ve ızgara yöntemleri tercih edin.

Faydalı Bakterili ürünler: Yoğurt, sirke, turşu gibi fermente edilmiş faydalı bakterilerden zengin gıdalar tüketmeyi ihmal etmeyin.

Düşük kalorili beslenin: Tüm bu yediklerinizin miktarı az tutularak düşük kalorili beslenin.

Tencere tava seçimi:  Çelik, cam veya porselen pişirme kapları, zararlı kimyasal maddeler içeren diğer kaplara tercih edin.

Alkole dikkat: Alkol tüketiliyorsa, erkeklerde günde bir veya iki, kadınlarda yarım veya bir kadehi aşmayın.

Kilonuzu kontrol edin: İdeal kilonun yüzde 5-10′dan fazlasına çıkmamaya gayret gösterin.

Egzersiz hayatınızın parçası olsun: Düzenli ve değişken tipte aşırıya kaçmadan, haftada 5 gün 30-60 dakika civarında egzersiz yapın.

Güneş: Sağlıklı güneşlenmeyi asla ihmal etmeyin.

Hekim kontrollerini aksatmayın: Kan basıncı (tansiyon) ve düzenli hekim kontrollerini aksatmayın.

Her şeyin başı sağlıklı uyku: Düzenli ve ortalama 7 saat uykuyu ihmal edilmeyin.

Hijyene önem verin: Hijyen (temizlik) kurallarına dikkat edin.

Stresinizi yönetin: Sosyal strese karşı, dostluklar kurulmalı, hobi ve inanç sistemlerini içine alan çözümler üretmeyi deneyin.

Alzheimer Hastalığından Korunma nın başlangıcı insanın kendisinde başlamaktadır. Önce kendimizin doktoru kendimiz olacağız.

 Alzheimer Belirtileri

Alzheimer Testi

Alzheimer testi yaptırmak faydalı mıdır?

Evde kendimiz yapabilir miyiz?

Alzheimer Hastalığından Korunma yollarıyla akalı yapılması gereken çok şey var. Lakin işin özü doğal yiyeceklere ve spora dönmekten geçiyor.